99. – 2017. szeptember 5.

A Kalasnyikov-művekben tüntetésoszlató járművet fejlesztettek ki

  1. 08. 28.

Vlagyimir Putyin rendszere elleni tüntetések és felvonulások feloszlatását ezután egy „Pajzs” nevű, KamAZ teherautó bázisára épülő speciális eszközzel fogják végezni. Az első fotók erről az embertelen újdonságról a „Kalasnyikov” fegyvergyártó konszern hivatalos honlapján jelentek meg.

A találmány szerzői állítják, hogy saját kezdeményezésükre történt a fejlesztés, a vállalat dolgozóinak ötlete alapján. A speciális autó fő jellemzője melyről elnevezték, az a széthúzható hidraulikus pajzs, mellyel ki lehet szorítani a tüntetőket a városi utcákról és terekről. A jármű olyan lépcsőkkel van ellátva, melyekre a rendőrök és a Nemzeti Gárda harcosai felállhatnak, valamint ablakocskákkal, amelyeken keresztül belülről biztonságosan nyomon lehet követni az eseményeket. A „pajzsban” lőrések is vannak, melyeken keresztül tüzelni lehet az emberekre.

03_kamaz_shit

01_kamaz_shit

02_kamaz_shit

2

38

© Фото – концерн “Калашников” /a Kalasnyikov konszern fotói/

A „Pajzs nagy teljesítményű vízágyúval van ellátva, amely a hidraulikus meghajtású szétnyitható akadály felett helyezkedik el, s fölülről hideg vízzel képes elárasztani a tüntetőket. […]

A „Pajzs” hivatalos bemutató anyagában szó van arról, hogy a szerkezet jelentősen túlszárnyalja a létező külföldi hasonló konstrukciókat, „műszaki kiépítettsége és teljesítménye tekintetében”. Igaz, a fejlesztők nem említik, miféle „külföldi hasonló berendezésekről” van szó pontosan – hiszen ilyen embertelen, békés polgárok tüntetését elfojtó eszköz egyelőre nem létezik sehol a világon.  Az sem világos, hogyan számolták ki az újdonság „hatékonyságát és teljesítményét”.

 

http://by24.org/2017/08/27/new_police_truck_with_codename_shit_for_fighting_against_protesters_presented_in_russia/

http://kalashnikov.media/news/4516392

http://kalashnikov.media/media/videolibrary/4516394

Honnan ez a szemtelenség?

 Jelena Galkina /Елена Галкина/ blogger: Lehet, hogy nem arról van szó, hogy nem adekvát, hanem hogy támogatásban bízik?

Capture

Észak-Korea nem adekvát agresszivitása mögött valószínűleg a Kimek rendszerét új atomfegyver technológiákkal valamint egyfajta garanciával és pénzügyi támogatással ellátó harmadik fél hallgatólagos támogatása rejtőzhet , amelyik most tanácsokat ad neki, hogy hogyan viselkedjen.

Ez a fél láthatóan abban reménykedik, hogy a „nemzetközi rendőr” ugyanúgy beleragad Észak-Korea mocsarába, mint valamikor Vietnaméba, és ami mellett majd nyugodtan intézheti mocskos ügyeit egy másik régióban, mondjuk Kelet-Európában.

Mellesleg hasonlóan nem adekvát viselkedés volt megfigyelhető Asszadnál, amikor az az ellenzékkel harcolt 2011-ben és Janukovicsnál is 2013 végén – 2014 elején. Mindkét esetben az ok a kapott támogatás volt, pontosabban – az Orosz Föderáció által gyakorolt külső irányítás.

 

http://www.kasparov.ru/material.php?id=59AC5F88CFC43

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s